Four People winstgevend in moeilijk jaar

25 januari 2011


Persbericht:

Het Amsterdamse internetbedrijf Four People BV heeft het jaar 2010 afgesloten met winst. Toch was het een moeilijk jaar voor het bedrijf, het zag de omzet dalen van 1,9 miljoen euro in 2009 naar 1,65 miljoen in 2010.

“Vooral de eerste zes maanden van vorig jaar waren zwaar. De tarieven voor leads kwamen onder druk te staan en openrates en conversiepercentages gingen omlaag. Hierdoor daalden onze omzetten uit e-mail” aldus Eric Lang, mededirecteur van het bedrijf. “Door een uitstekend laatste kwartaal hebben we de schade weten te beperken. Met name campagnes voor zorgverzekeraars overtroffen onze verwachtingen”.

Het bedrijf heeft voor 2011 een aantal veranderingen ondergaan. Sjoerd Booij heeft per 1 januari zijn functie als hoofd techniek en medeaandeelhouder neergelegd; Four People BV – dat vernoemd is naar het aantal oprichters – gaat dus verder met drie aandeelhouders. Ook stoot het bedrijf Ze.nl af, de website komt in handen van EEN Media.

Voor het komende jaar staan ook een aantal nieuwe dingen op de planning, zo laat Lang verder weten: “We hebben veel plannen met onze shopsites Schoenen.nl, Jurkjes.nl, Laarzen.nl en Spijkerbroeken.nl. Ook zullen we dit jaar –eindelijk- Shoppen.nl lanceren en krijgt het recent door ons overgenomen GroteMaten.nl een restyling. Met deze ontwikkelingen verwachten we binnen een jaar één van de grootste affiliates te zijn op het gebied van fashion en kleding”.
Four People B.V.   |    Tel: 020 - 486 39 19   |    Fax: 020 - 486 47 34   |    Mail: contact@fourpeople.nl